Hijama Cupping

Epi Zen

Ontdek Dat EpiZen De Juiste Keuze Is Voor Jou!

Wat is Hijama?

Hijama (ook wel cupping genoemd) is afgeleid van het woord ‘Hajm’ wat ‘zuigen’ betekent. Er wordt bij cupping een glazen of plastic kop op bepaalde punten op de huid geplaatst en vacuüm getrokken. Hierdoor worden meridianen ontdaan van stagnaties, wordt lokaal een sterke doorbloeding bereikt en biedt het daarmee ook een flink aantal gezondheidsvoordelen.

Deze fantastische techniek werd al gebruikt door de oude Egyptenaren, de Grieken en in het verre Oosten. Zelfs de engelen adviseerden de profeet (SAWS) en zijn Oemmah om hijama te gebruiken!

Certificaat Cupping/Hijama bij Najat Haddouch

Wat zijn de voordelen van Hijama?

Hijama therapie reinigt het lichaam van zuurrijke en giftige stoffen (bloedstasis) en voorkomt dat deze stoffen vermeerderen naarmate wij ouder worden.

De bronnen van deze giftige stoffen zijn onder andere:

De verontreinigde lucht die we inademen;

Ons (ongezonde) voedsel, water, dranken en huishoudelijke producten;

De toxines van geestelijke spanning, woede, bezorgdheid en depressie;

Medicijnen;

Het effect van ziekten en ongevallen;

De boodschapper van Allah zei:
“Ik passeerde niet langs bij een groep engelen tijdens de nacht van de Israa-e (de nacht waarbij de profeet de reis aflegde van Mekka naar Jeruzalem en weer terug in slechts 1 nacht) of zij zeiden allen tegen mij: ‘Je dient hijamah te gebruiken, O Moehammad.”

(Geclassificeerd als sahieh door Sheikh al-Albaani in al-Silsilah as-Sah’ieh’ah, 2263)

Abu Hurairah (moge Allah tevreden met hem zijn) vertelde dat de boodschapper (SAWS) zei:

Als je hijama/cupping ondergaat op de 17e, 19e of de 21e dag (islamitische kalender) dan zal het een genezing zijn voor iedere ziekte.

(Saheeh Sunan Abi Dawud (3861))

Buiten deze zogenaamde sunnah dagen is het bekend dat onze profeet saws zich door middel van hijama liet behandelen wanneer dit nodig was. Dus ook buiten deze sunnah dagen kan hijama toegepast worden.

Hoe werkt Hijama?

Er zijn 3 hijama of cupping technieken die kunnen worden toegepast, afhankelijk van de klachten:

Wet cupping (hijama)

Deze methode, gebaseerd op de Sunnah van de profeet vzmh, houdt in dat een glas of soortgelijk voorwerp op een specifieke plek (afhankelijk van de klacht) op de huid wordt geplaatst en vacuüm wordt gezogen. Vervolgens worden kleine krasjes of prikjes gemaakt, waarna het glas weer wordt geplaatst en vacuüm wordt gezogen, waardoor er wat bloed vrijkomt. Deze herhaalbare behandeling kan op verschillende plaatsen worden uitgevoerd en wordt geloofd genezing te bieden voor diverse kwalen, met de wil van Allah als de ultieme Genezer.

Dry cupping (hijama)

Dit is in wezen hetzelfde als wet cupping (hijama). Ook hier worden de ‘cups’ op de huid geplaatst en vacuum getrokken, het grote verschil is echter dat er bij deze methode geen prikjes of krasjes in de huid worden gemaakt en er dus ook geen bloed vrij komt.Deze methode wordt vooral gebruikt in het oosten en is ook heel effectief.

Dry massage cupping (hijama)

Bij dry massage cupping worden de glazen met behulp van olijfolie op de huid geplaatst zodat deze makkelijker over de huid kunnen worden bewogen.Omdat wet cupping niet geschikt voor mensen met hartproblemen, bloedingen, zwangere vrouwen en vrouwen die in hun menstruatie periode zitten is dry cupping en dry cupping massage ideaal.

Mogelijke verschijnselen

Na een cupping behandeling kan er lokaal een rode of een paarse ronde te zien zijn. Dit is een normaal verschijnsel, en zal na een week verdwijnen. Er zijn wellicht meerdere sessies nodig voor dat u profijt heeft van de behandeling. Al is pijnverlichting meestal direct merkbaar.

 Het is overgeleverd van Ibn ‘Abbaas dat de profeet (SAWS) zei:

Genezing is in 3 (zaken): in de insnijding (snee) van degene die hijama verricht, in het drinken van honing en in het brandmerken met vuur, maar ik verbied mijn Oemmah (gemeenschap) het brandmerken.

(Overgeleverd door al Boekhaarie, 5356)

Neem Gerust Contact Op Voor Vragen
Of Een Vrijblijvend Afspraak

Chat openen
1
Scan de code
Hallo, hoe kan ik helpen?