ADHD-Therapie

Karima Benabid

Ontdek Dat EpiZen De Juiste Keuze Is Voor Jou!

Wat Houdt ADHD In?

ADHD staat voor ‘Attention Deficit Hyperactivity Disorder’, ADD voor ‘Attention Deficit Disorder’. Bij ADHD staat hyperactiviteit centraal, bij ADD staat het aandacht tekort op de voorgrond. De diagnose wordt vastgesteld als men blijvend last heeft van onoplettendheid en/of hyperactiviteit-impulsiviteit. ADHD is op het schoolplein inmiddels meer regel dan uitzondering. Het maakt 30-50% uit van alle psychische stoornissen bij kinderen in basisschoolleeftijden (Buitelaar & Van Engeland, 1993). Circa 50% houdt ADHD in de volwassen leeftijd. Gemiddelde ratio meisjes/jongens is 1:3 (Buitelaar & Van Engeland, 1993; Searight e.a., 1995).

ADHD/ADD/ Of Andere Stoornissen En Epigenetica?

Orthomoleculaire therapie wordt beschouwd als een aanvullende of alternatieve benadering voor de behandeling van ADHD (Attention Deficit Hyperactivity Disorder). Het hoofddoel van orthomoleculaire therapie is het in balans brengen van voedingsstoffen in het lichaam en het aanvullen van eventuele tekorten om ADHD-symptomen te verminderen. In plaats van enkel te vertrouwen op medicijnen zoals Ritalin of dexamfetamine, onderzoekt een ADHD-therapeut de diepere oorzaken van ADHD. Deze therapeuten stellen belangrijke vragen: Wat gebeurt er in de hersenen? Welke factoren beïnvloeden het gedrag? Is het genetisch bepaald? Hoe kunnen specifieke systemen worden beïnvloed en waarom zou je dat willen? Als ervaren docent en ADHD-therapeut help ik kinderen graag om hun gedrag te verbeteren, hun schoolprestaties te bevorderen en hun algehele levenskwaliteit te verhogen. Ik geloof sterk in de rol van voeding als een instrument om positieve veranderingen te bewerkstelligen.

Enkele Manieren Waarop Orthomoleculaire Therapie Kan Worden Toegepast Bij ADHD

Voedingssupplementen

Orthomoleculaire therapeuten kunnen voedingssupplementen voorschrijven, zoals vitaminen, mineralen, aminozuren en essentiële vetzuren, om eventuele tekorten in het lichaam aan te vullen. Deze tekorten kunnen van invloed zijn op de neurologische functie en stemming en kunnen symptomen van ADHD verergeren.

Allergieën en intoleranties

Orthomoleculaire therapeuten kunnen onderzoeken of er sprake is van voedselallergieën of -intoleranties die ADHD-symptomen kunnen veroorzaken of verergeren. Het identificeren en vermijden van trigger-voedingsmiddelen kan een positief effect hebben op de symptomen

Dieet aanpassingen

Orthomoleculaire therapie kan ook betrekking hebben op dieetinterventies. Sommige therapeuten raden aan om bepaalde voedingsmiddelen te vermijden, zoals suiker en kunstmatige kleurstoffen, omdat deze stoffen de symptomen van ADHD kunnen verergeren. Het bevorderen van een gezond dieet met veel groenten, fruit, volle granen en magere eiwitten wordt vaak aanbevolen.

Detoxificatie

Sommige therapeuten stellen voor om het lichaam te ontgiften om schadelijke stoffen te verwijderen die de hersenfunctie zouden kunnen beïnvloeden. Dit kan onder meer het gebruik van voedingssupplementen of detoxdiëten omvatten.

Individuele ADHD-Therapie

Onze ADHD-therapie biedt op maat gemaakte ondersteuning voor mensen van alle leeftijden, met aandacht voor individuele behoeften. Bij onze therapie staat persoonlijke zorg centraal. Onze ervaren ADHD-therapeuten gaan in gesprek met jou als cliënt, luisteren naar jouw zorgen en begrijpen de uitdagingen waar jij en je familie voor staan.

Door deze samenwerking ontwerpen we een voedingsadvies dat perfect past bij jouw behoeften. Dit advies, op maat gemaakt en zorgvuldig samengesteld, helpt om de symptomen van ADHD te verminderen en de algehele gezondheid en het welzijn te bevorderen. Jij verdient de beste zorg, en wij staan klaar om te helpen. Ontdek hoe onze therapie een positief verschil kan maken in jouw leven en start vandaag nog de reis naar een gezonder en gelukkiger bestaan.

Bel Of Stuur Gerust Een Whatsapp Voor Vragen Of Een Vrijblijvend Afspraak!

Chat openen
1
Scan de code
Hallo, hoe kan ik helpen?