Hormonale Disbalans

EpiZen

Ontdek Dat EpiZen De Juiste Keuze Is Voor Jou!

Vind Je Evenwicht en Welzijn Terug

Steeds vaker merk je dat je niet helemaal lekker in je vel zit en je bent vaak moe. Ook sluipen die kilo’s er langzaamaan en je hebt geen idee hoe het komt. De trek in zoetigheid en tijdens je menstruatiecyclus steken stemmingswisselingen de kop op. Wellicht ben je al in de overgang en weet je niet goed om te gaan met al die ongemakken. Grote kans dat je hormonen uit balans zijn, oftewel hormonale disbalans.
 

Symptomen van hormonale disbalans

Laag energielevel wat vaak je hele dag bepaalt

Gebrek aan stabiliteit in je leven/chaos in je hoofd

Je wilt eindelijk een gezond gewicht maar absoluut niet op dieet

Vage lichamelijke klachten

Spanningshoofdpijn

Futloos

PMS

Veel en vaak aan het piekeren,

Je hebt last van stemmingswisselingen en die ben je zat

Je ervaart veel stress

Negatief zelfbeeld

Motivatieproblemen

Overgangsklachten

En nog meer...

Herken Jezelf in 1 of meerdere bovenstaande klachten? Epizen adviseert jou dan een 10 weeks programma ‘Reset je hormonen’.

Wat Biedt Het 10 Weeks Programma?

Persoonlijk advies en begeleiding op maat

Een persoonlijk plan van aanpak met duidelijke doelen

Werkboek met 10 weken informatie over hormonen, voeding, beweging en ontspanning

Receptenboek met weekmenu's en boodschappenlijst voor ontbijt, lunch en diner

4 coachgesprekken van 60 minuten gedurende het hele programma

Wat aanbod komt in de 10 Weeks Programma ‘Reset Je Hormonen’

Dieet

Het programma biedt specifieke voedingsrichtlijnen die gericht zijn op het stabiliseren van de bloedsuikerspiegel, het verminderen van ontstekingen en het ondersteunen van een gezonde hormonale balans. Dit kan onder meer het vermijden van suiker, geraffineerde koolhydraten en bewerkte voedingsmiddelen omvatten, evenals het bevorderen van het eten van volwaardige, voedzame voedingsmiddelen zoals groenten, fruit, magere eiwitten en gezonde vetten.

Stressmanagement

Stress kan een aanzienlijke invloed hebben op hormonale onevenwichtigheden. Het programma kan strategieën bevatten om stress te verminderen, zoals meditatie, yoga, ademhalingsoefeningen of ontspanningstechnieken.

Supplementen

In sommige gevallen kunnen voedingssupplementen worden aanbevolen om specifieke voedingsstoffen aan te vullen die bijdragen aan hormonale gezondheid.

Lichaamsbeweging

Regelmatige lichaamsbeweging kan een belangrijk onderdeel zijn van het programma, omdat het de insulinegevoeligheid kan verbeteren, stress kan verminderen en hormonale balans kan bevorderen.

Slaap

Voldoende en kwalitatieve slaap is essentieel voor een gezonde hormonale balans. Het programma kan advies geven over slaapgewoonten en -rituelen om de slaapkwaliteit te verbeteren.

Monitoring

Tijdens het programma kunnen deelnemers hun voortgang bijhouden door middel van metingen zoals gewicht, lichaamssamenstelling en hormoonspiegels, indien van toepassing.

Neem Contact Op Voor Een Vrijblijvend Afspraak!

Chat openen
1
Scan de code
Hallo, hoe kan ik helpen?