Bedrijven/scholen (B2B)

Epi Zen

Overgang Op De Werkvloer & Wat Houdt Het In?

Uit verschillende onderzoeken is bewezen dat overgang voor veel problemen kan veroorzaken voor zowel de werknemer als voor de werkgever.

De overgang is een natuurlijke biologische fase in het leven van een vrouw en markeert het einde van de vruchtbare jaren. Het gaat gepaard met symptomen zoals opvliegers, stemmingswisselingen, gewichtstoename en hormonale veranderingen. Het begrijpen van deze fase is essentieel voor een gezonde overgang.

Onderzoeken Die Het Probleem Aanduiden

TNO: Helft werknemers in overgang ondervindt hinder op werk

Nieuwsbericht | 20-05-2022 | 00:00

Ongeveer 55% van vrouwelijke werknemers in de overgang geeft aan dat overgangsklachten wel eens van invloed waren op hun werk. Bij 8% van hen speelt dit zelfs dagelijks. Dat meldt TNO op basis van een vervolgmeting van de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden.

Het onderzoek is in het vierde kwartaal van 2021 uitgevoerd onder vrouwelijke werknemers van 40 tot 75 jaar. Als werknemers merken dat overgangsklachten van invloed zijn op hun werk, bespreekt 65 procent dit op het werk, vooral met een of twee collega’s. Zo’n 6% heeft het er niet over, maar zou dit wel willen. Niet iedereen wil het er op het werk over hebben: voor 18% hoeft het niet. Lees meer over de uitkomsten van het onderzoek op de website van TNO.

Overgangsklachten belemmeren een derde van vrouwen in de overgang bij hun werk

Nieuwsbericht | 22-04-2022 | 09:57

Meer dan 1 op de 3 werkende vrouwen in de overgang zegt dat zij door overgangsklachten beperkingen ervaart in het functioneren op het werk. Dat blijkt uit RIVM-onderzoek onder ruim 12 duizend werkende vrouwen tussen de 40 en 66 jaar.

De resultaten van dit grote Nederlandse onderzoek naar overgang en werk laten zien dat veel werkende vrouwen van 40 jaar en ouder last hebben van overgangsklachten. Vooral vrouwen in de perimenopauze, de fase rondom de laatste menstruatie, geven aan last te hebben van overgangsklachten.

Het onderzoek laat ook zien dat ruim 1 op de 3 werkende vrouwen in de overgang vanwege overgangsklachten beperkingen ervaart in hun werk. Vrouwen die veel last hebben van overgangsklachten melden zich vaker ziek, hebben langer nodig om te herstellen na een werkdag, en zijn minder productief. Toch laat meer dan de helft van de vrouwen die beperkingen ervaart de klachten op het werk onbesproken.

Download de factsheet (pdf) van het onderzoek van het RIVM

Mijn achtergrond en wat ik voor uw bedrijf/school en medewerkers kan betekenen

Sinds 1998 heb ik met veel enthousiasme lesgegeven op het voortgezet onderwijs. Gedurende al die jaren heb ik dit met vreugde en passie gedaan. Echter, rond mijn veertigste begon er een uitdaging in mijn leven. Mijn lichaam schreeuwde om hulp, maar ik had moeite om de signalen te begrijpen. Het begon met migraine, vermoeidheid, stemmingswisselingen en uiteindelijk depressieve gevoelens. In 2013 kreeg ik te maken met een ernstige burn-out, die me tien maanden lang uitschakelde. Woorden als onbegrip, machteloosheid, pijn en uiteindelijk verzuim zijn passend om mijn situatie te beschrijven.

Wat ik destijds nog niet besefte, was dat ik al in de overgang zat.

In 2017 las ik een inspirerend artikel dat inging op de impact van voeding, levensstijl, epigenetica, en hoe deze factoren van invloed kunnen zijn op vrouwen, met name tijdens de overgang.

Gedreven door een diep verlangen om meer grip te krijgen op mijn lichaam en mijn leven, besloot ik in 2018 om de opleiding tot Orthomoleculaire Epigenetische therapeute te volgen, met specialisaties in hormonale balans en vitaliteitscoaching.

Graag wil ik mijn expertise als overgangsexpert met u delen. De overgang, ook wel bekend als de menopauze, is een cruciale levensfase voor vrouwen die gepaard gaat met fysieke en emotionele veranderingen. Als een toegewijde overgangsexpert ben ik er om vrouwen te ondersteunen en begeleiden door deze periode van transitie. Op de werkvloer kan ik workshop, individuele coaching en preventief medisch onderzoek aanbieden.

Mijn Expertise

Als overgangsexpert en vitaliteitscoach heb ik ervaring in het ondersteunen van vrouwen tijdens de overgang.
Mijn expertise omvat:

Individuele Begeleiding

Ik bied persoonlijke begeleiding aan vrouwen, waarbij ik luister naar hun unieke behoeften en zorgen, en op maat gemaakte oplossingen.

Voorlichting en Onderwijs

Ik deel mijn kennis en inzichten over de overgang door middel van workshops, seminars en lezingen, zodat vrouwen/werknemers goed geïnformeerd zijn.

Levensstijladvies

Ik help vrouwen bij het aanpassen van hun levensstijl en dieet om symptomen te verlichten en hun algehele welzijn te verbeteren.

Natuurlijke Behandelingsmethoden

Ik ben bekwaam in het aanbieden van natuurlijke behandelingsmethoden, zoals voedingssupplementen en kruiden, om symptomen te verminderen.

Aan de hand van een webinar krijgen uw werknemers informatie over mijn aanbod en kunnen zich aanmelden. Neem gerust contact met mij op voor meer informatie en begeleiding.

Mijn Aanbod

Samen Sterker: Een Win-Win Situatie voor Werknemers en Werkgevers!

Reset je hormonen programma in 10 weken met lessen en opdrachten

Gezondheidscheck

Lessen over overgang voor werkgevers

Individuele begeleiding

Aan de hand van een webinar krijgen uw werknemers informatie over mijn aanbod en kunnen zich aanmelden.

Neem gerust contact met mij op voor meer informatie en begeleiding.

Samen Op Reis!

De overgang is een reis die we samen maken. Laten we de overgang omarmen, begrijpen en benutten als een kans voor persoonlijke groei en welzijn op de werkvloer.

Bel Of Stuur Gerust Een Whatsapp Voor Vragen Of Een Vrijblijvend Afspraak!

Chat openen
1
Scan de code
Hallo, hoe kan ik helpen?